Изкуствен терен за истински футболисти

ФК Пирин Благоевград пусна в експлоатация и новия изкуствен терен зад северната врата на стадион Христо Ботев.

Две малки игрища за тренировки в лошо време, с обща площ 2000 кв. метра са вече напълно готови, след като беше поставен и последния слой от антишокови гранули. Изкуствената трева е от най-високо качество белгийски продукт, покриващ стандартите на ФИФА и УЕФА . Терените ще се използват основно и за тренировки на вратарите от школата на клуба.
Тренировъчната зона е изградена изцяло със собствено финансиране на стойност 110 хил. лева.
До момента е извършено освежаване на стадион Христо Ботев, включващо основен ремонт на тоалетните при главния вход и мащабно реновиране на спортното съоръжение. третият етаж в административната, където предстоят да бъдат открити нови офиси и зали за персонала и състезателите е вече с основен ремонт, а е предвидено и първи и втори етаж също да бъдат ремонтирани. Поръчани са и още 1600 седалки, както и предстои основен ремонт на съблекалните. Фасадата на сградата ще бъде изцяло подновена.
Към днешна дата, тази инвестиция възлиза на 250 хил. лева. В кратък срок, по време на полусезонната пауза, се предвижда цялостна подмяна на оградите на стадиона, преместване на резервните скамейки, както и обособена зона за достъп за хора с увреждания и инвалиди, които ще бъдат поставени срещу сектор А, в следствие на изпратено предписание за ред, сигурност и достъп по стадионите лицензирани за професионален футбол от БФС.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *