К. Нинова хвали новия кмет Томов като богатството на БСП

Най- близо до лидера на БСП на вчерашната пресконференция застанаха четиримата кметове на областни центрове – Русе, Разград, Благоевград и Перник.  За Нинова четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП. Румен Томов, Благоевград, е олицетворението на гражданското начало. Той е издигнат от Инициативен комитет, не е член на партията, беше подкрепен от БСП и спечели Благоевград, уточни още Нинова.

За останалите каза, че Денчо Бояджиев, спечелил Разград, е чисто партийна кандидатура – опитен, мъдър кадър, който вече е бил кмет на Разград, бил е депутат, израснал е в цялата йерархия на партията, той олицетворява мъдростта и опита, които имат. Двамата млади колеги от Русе и Перник – Пенчо Милков и Станислав Владимиров, са лицето на младото поколение политици, които изградихли в последните три години, които участвали в това изключително тежко състезание, доказали се и победили в двата областни града.

Според нея тази екипност, тази симбиоза от мъдрост и опит на партийните кадри, енергията на младите хора и силата на гражданско общество им  донесла този успех. Също така изпълнили задачата, която си поставили – да удвоят кметовете си и да увеличат общинските съветници.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *