Наше момче стана гласът на младите

Благоевградски ученик е новият председател на Съвета на децата.

Това е десетокласникът Диян Калайджиев, ученик в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий”- Благоевград. Той зае позицията като показа организаторски умения, креативност, умения да мотивира и обединява връстниците си и умение да изразява и защитава общото мнение. През последните две години, Диян е водещ на редица събития организирани от Център за личностно и творческо развитие в Община Благоевград.

Като председател ще има важна роля при организирането на различни инициативи и популяризиране на правата на децата и детското участие. Ще има роля и в дискутирането на становища по проекти на нормативни документи.

Първото важно събитие за него е годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето, която отбелязваме на 20 ноември 2019 г. Членовете на Съвета ще оставят своето послание към следващите поколения в капсула на времето. А тя ще бъде отворена през 2030 година.

В състава на комисията по избора на председател, бяха включени експерти към ДАЗД и членове на самия Съвет на децата. А издигнатата кандидатура, която ученикът защити е лично от председателя на ДАЗД.

 1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *