„Вапцаров: Песни за човека“ и в Нощ на театрите

Премиерата „Вапцаров: Песни за човека“ събра „семейството“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

Колеги, приятели, бивши служители и директори на театри от почти цялата страна се събраха да отпразнуват 100-годишния рожден ден на театъра. Всички останаха с положителна емоция от постановката, разкри директорът на вековната институция  Маргарита Мачева.

И ако празникът е подсилил емоцията и реакцията на „семейството“, то след това се състоя и втора вечер. Тя си беше регулярна и отново имаше уникални реакции, но този път от безпристрастна публика. Аплодисментите и реакцията на публиката са най-ценни, а Драматичен театър „Никола Вапцаров“ започва второто си столетие с огромна доза от тях.

Предстои нощ на театрите на 16 ноември, в която благоевградският театър е ежегоден участник.  За тазгодишния театрален маратон ще се играят двете представления  – „Летящата принцеса“ и „Вапцаров: Песни за човека“. Предвидени са и събития за деца между двете представления. А като за финал ще има концерт на актьорите, които ще пеят във фоайето на театъра след представленията.

За посоките във второто столетие и привличането на младите очаквайте още от интервюто с Маргарита Мачева.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *