Съживяват гората край Мечкул

25 декара изгоряла гора край село Мечкул, в района на „ДГС Симитли“ ще бъде възстановена. Това е част от унищожените горски площи при големия пожар през  август 2017 г. над Кресна. До края на ноември теренът ще бъде почистен от 12-годишните овъглени дръвчета, ще се извърши подготовка на почвата, засаждане на фиданките и отглеждане на новите насаждения през първата година. Лесокултурните дейности ще бъдат извършени от работници на ЮЗДП. Големи търговски вериги и банкови институции в партньорство с  Югозападното държавно предприятие обединяват усилия за залесяване на изгорялата гора.

Първите 300 контейнерни фиданки в Благоевградска област бяха засадени преди дни край с. Дренково, в непосредствена близост до международния път Благоевград-Делчево, Северна Македония. С доброволния труд на служители на голяма банка беше възстановена горска площ, освободена след нападение от корояд.

Други 700 фиданки от червен дъб, безвъзмездно предоставени от ЮЗДП, бяха залесени върху опожарена площ в землището на с. Джурово. Над 100 представители от международна фирма участваха в създаването на своя гора в района на „ДГС Тетевен”. В съвместните доброволчески акции горските служители оказват постоянно съдействие и експертна помощ на участниците.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *