Вековен театър разказва истински истории

Да правиш всичко от сърце, със смисъл, да имаш цел и да разкажеш истинска история. Това е най-важното за младия директор на благоевградския театър  Маргарита Мачева.

Новите заглавия и спектакли привличат публиката. Хората обичат да гледат нещо, което те самите не могат да правят. Затова в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград залагат на новостите. Визията на спектаклите, сценографията, костюмите и осветлението са много важни за изграждане на сценичния образ и това предизвиква интерес у хората. Когато те ходят на театър искат да видят нещо впечатляващо, да гледат история, която ги вълнува, уточни директорът Маргарита Мачева.

Зрителите се радват да видят познатите сюжети как ще изглеждат по нов начин в театъра. В момента има повече интерес към спектаклите, които театърът предлага. Защото те се правят актуални за времето си и точно това вълнува хората днес. Има много нововъведения, които директорът  Маргарита Мачева е въвела и много усилия, които целият екип отделя в театъра. Репертоарът е поднесен и като презентация пред зрителя, това също е промяна, която се харесва от зрителите.

Трудностите, с които се сблъсква театърът са ежедневни. От една страна да се поддържа добър репертоар, да се поддържат спектаклите на ниво е изключително трудно и е много скъпо. Финансовите трудности също не липсват, но за да работи една голяма институция и то на високо ниво, без компромиси в качеството, се изискват много средства. Но Мачева уточни, че са положително настроени и вървят напред.

Тази година благоевградският театър чества вековен юбилей. Кулминацията бе, когато премиерата „Вапцаров: Песни за човека“ събра „семейството“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. А във второто си столетие влиза много по-жив, много по-обновен със силни текстове, носещи актуална проблематика, представени чрез силен театрален език.

А как театърът привлече младите, още в интервюто с Маргарита Мачева.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *