Една сбъдната мечта след студентска бригада

Да сбъднеш мечтата си точно на рождения си ден..

Екскурзиите са неизменна част от студентските бригади. Венцислава  посетила Hawaii и Los Angelis, където много и  харесало. Но по-впечатляващо за нея  било в Hawaii, най-вече, заради природата. “Хареса ми в Хавай повече, защото обичам лятото и никога не предполагах, че ще отида в Хавай. Това беше сбъдната мечта за мен и пристигнахме точно на рождения ми ден“, уточни Вени. Един незабравим рожден ден, с много положителни емоции и преживявания.

Запознанства с нови хора, нови култури, трупане на опит и екскурзии.  Това са причините за Венцислава, която е студентка трети курс в Югозападен университет „Неофит Рилски“ да замине далеч от родината си. Лятото е била на студентска бригада в Аляска и това е първата й година в САЩ, от която е останала с много добри впечатления. Водещото за нея е, че обича да опитва нови неща, нещо различно.

В Аляска тя е работила като отговорник на прането и като иконом на къщи. Работата и  харесала много, а заплащането и е било на час по 12$. Останала е  доволна и уточни, че би се върнала отново,за да се запознае с нови хора и да посети други места. Най-голямо впечатление от престоя и там е това, че хората са по-приветливи и усмихнати. Поздравяват, дори и да си непознат за тях. Урокът, който научила е,  че трябва да се справя сама, каквито и трудности да има, трябва да ги преодолява с лекота. Защото, когато си далече от семейството, разчиташ изцяло на себе си.

 

Автор Мартина ХристоваВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *