Как театърът привлече младите в Благоевград

С все повече млади хора на постановките се похвалиха от Драматичен театър „Никола Вапцаров“ Благоевград.

Разковничето за привличане интереса на новото поколение се крие в това, че  постановките трябва да са любопитно направени и да кореспондират с аудитория. Всеки един човек иска да припознае нещо от себе си в спектакъла, пиесата или което и да било произведение на изкуството, за да му стане интересно и да го развълнува. Това важи с още по-голяма сила за младите – признава Маргарита Мачева, която е директор на театъра. Нейният подход към младежката аудитория е толкова успешен, защото тя е един от тях – знае какво ги вълнува и как да им го поднесе.

Жанровите предпочитания не могат да се обобщят, но определено младите ги привличат представления, които имат по-съвременна визия и по-модерен начин на актьорска игра.

Интересът на младите към театъра е голям и измерим. Заетите места в залата са мерилото, по което може да се направи равносметка за интереса, а той е огромен. Всичките премиери се играят пред пълна зала. Билетите за „Портретът на Дориан Грей“ и „Под манастирската лоза“ са продадени до последното място. Изкупени са и местата, дори за балкона, което не се е случвало от доста време – допълни Мачева.

Хората искат да гледат нещо познато, което са чели, гледали са филм за него или са го чували някъде. Това подклажда интереса им, защото искат да видят нещо познато, но направено по различен начин.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *