Само един остана да спори изборите за съветници в Сандански

Кандидатът за общински съветник Михаил Златков от Обединените земеделци спори за преференциите в партийната им листа, той остана единствен с претенции към резултата от изборите за общински съветници в Сандански. Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на протоколите на четири секционни комисии в община Сандански, определението е по дело за спор за преференциите при избора на общински съветници от ПП Обединени земеделци в Сандански. Михаил Златков оспорва решението на ОИК в частта, в която са обявени избраните за общински съветници от листата на ПП Обединени земеделци. Според Златков преференции, отбелязани в бюлетините за неговата кандидатура под № 4, неправилно са записани за № 2 – Антон Цанев. Жалбоподателят твърди, че отстраняване на грешките в протоколите ще доведат до промяна в поименния състав на новия общински съвет.

Съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите в посочени от жалбоподателя секционни избирателни комисии № 20, № 21, № 26 и № 31.

Решението на ОИК Сандански, с което са обявени избраните за общински съветници в община Сандански, изцяло бе оспорено и от Васка Терзиева-Рачева, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „БСП за България“. Рачева оттегли жалбата си с молба до Административен съд – Благоевград от 07.11.2019 г. и производството по оспорване разпределението на мандатите в ОбС Сандански е прекратено. Напомняме, поради процесуални пречки бе прекратено и дело, образувано срещу същото решение на ОИК Сандански по жалба на БСП за разпределението на мандатите по приложената методика на Хеър-Ниймайер.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *