Съдът отказа да търси преференциите на неуспели кандидат-съветници в Благоевград

Съдът не може да се превърне в следваща изборна администрация като извършва повторно ръчно преброяване на всички бюлетини. Това е посочено в решение на Конституционния съд, на което се позовават магистрати от Административен съд – Благоевград оставяйки без уважение искането на дузина кандидат-съветници, неуспели в кампанията за повторно преброяване на недействителните и действителни бюлетини. Това стана на първо заседание по делото срещу решението на ОИК, с което са обявени избраните за общински съветници в община Благоевград.

Административен съд – Благоевград даде ход на дело, образувано против решение №280-МИ от 29.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Благоевград, с което са обявени избраните за общински съветници в община Благоевград. След като изслуша страните по делото съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни комисии на територията на общината и протокола на ОИК Благоевград и допусна преглед на протоколите и черновите на протоколите на пет секционни избирателни комисии в община Благоевград (СИК № 34, № 4, № 20, № 55, № 75).

Съдът остави без уважение искането за разпит свидетели с мотива, че протоколите на СИК са официални документи и е недопустимо да се опровергават с гласни доказателства. Напомняме, решението на ОИК Благоевград, с което е обявен резултатът за избраните за общински съветници в община Благоевград, е оспорено в Административен съд – Благоевград с 8 жалби на участници в изборите за общински съветници в община Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *