Защо новият кмет на Банско поиска помощ от държавата в първия си работен ден?

Новият кмет на Банско  апелира за държавна подкрепа за най-голямото спортно събитие в България за 2020 година.  С писмо до Министерство на туризма Иван Кадев иска да се помогне на курортния град за организирането и провеждането на Световната купа по ски. В двата дни на състезанията 24 телевизии ще излъчват пряко и на запис надпреварата, като аудиторията ще надхвърли 500 млн. зрители по целия свят.

Това е реклама, която по възможно най-добър начин представя не само Банско като град и туристическа дестинация, но и България, подчертава в искането  Кадев.

В първия работен ден на кмета на община Банско бе проведена и работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, представители на контролните органи и местния туристически бранш за готовността на курорта за сезон 2019 – 2020.

Според министър Ангелкова има ръст на заявките за зимния туристически сезон. „Много е важно да разширим кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм „Естествено в България”, за да я надградим и да привличаме повече български туристи”, заяви тя.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *