Кмет и двама кандидати чакат решение на съда за изборите в Дамяница

Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване избора на кмет на кметство Дамяница, община Сандански. Двама неуспели кандидати за кмет жалят  решението на Общинска избирателна комисия Сандански, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дамяница Атанас Ангелов. Делото бе образувано по жалби на Вангел Вълков и Христо Паралинов.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 014000042 и СИК № 014000043 в село Дамяница, както и истинността на протокола на ОИК Сандански за обявяване на избрания за кмет на кметство село Дамяница, община Сандански на произведените на 28.октомври 2019 г. местни избори.

Оспорващите изборния резултат посочиха като доводи разминаването в сбора на недействителните бюлетини от протоколите на секционни комисии № 014000042 и № 014000043 и отразения брой недействителни бюлетини в протокола на ОИК Сандански в решението за избор на кмет на кметство Дамяница. Съдът не уважи искането на двамата жалбоподатели за ръчно преброяване на недействителните и действителни бюлетини от двете секции, тъй като между членовете на комисиите не са възникнали спорове по отношение броя, действителността на бюлетините и законността на отчитането им, като протоколите са подписани от всички членове на комисиите без особено мнение.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *