Мария Габриел в топ 50 на киберсигурността

Мария Габриел e една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността за Европа. Класацията е на водещото европейско списание в сферата „SCmagazineUK“.

„Чест е да бъда отличена за една от 50-те най-влиятелни жени в киберсигурността в Европа за 2019 година.“ похвали се еврокомисарът в своята фейсбук страница.

Габриел допълни в своя пост, че в днешната цифрова ера киберсигурността е тема, която засяга всеки един от нас. Загатна също, че предстои създаване на мрежа от центрове за компетентност в държавите членки и европейски център за киберсигурност. Затова  тя приема включването й в тази престижна класация като признание за свършеното, но и като отговорност за надграждаме. Като заключение Мария Габриел написа „А жените имат талант, знания и експертен опит, чрез които могат да допринесат много за европейската киберсигурност, ако им се даде шанс.“

Списанието „SCmagazineUK“ е утвърдено в европейската медийна индустрия, предоставяйки информационни ресурси за специалисти по киберсигурност, които се нуждаят от знания относно стратегиите, най-добрите практики за защита на данните, правителствените разпоредби и съвременните технологии за IT сигурност. С годишните си класации, изданието признава постиженията на личности, допринесли с работата си за подобряване на сигурността на информацията.

Припомняме че Мария Габриел е родена в Хаджидимово.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *