Разпитват свидетели на делото за изборите в Струмяни

Административен съд – Благоевград  допусна искането на жалбоподателя  за представяне на гласни доказателства по делото за изборите за общински съветници в община Струмяни . Разпит на свидетели ще бъде направен в следващо заседание по делото.

Днес съдът даде ход на делото. След като изслуша страните съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни комисии на територията на общината и протокола на ОИК Струмяни.  Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на бюлетините във всичките 17 секционни избирателни комисии, тъй като никъде в протоколите няма данни за спор между членовете на секционните комисии относно действителността на бюлетините и отчетените данни, няма и протоколи, подписани с особено мнение. Съдът допусна искането на жалбоподателя за представяне на гласни доказателства. Разпит на свидетели ще бъде направен в следващо заседание по делото, насрочено за 19.ноември 2019 година от 9:30 часа.

Делото по оспорване резултата от изборите за общински съветници в община Струмяни е образувано по жалба на Добрин Йовев, кандидат за общински съветник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“. Доводите в жалбата срещу решението на ОИК Струмяни в съдебна зала се оспориха от двама от избраните за общински съветници в община Струмяни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *