Съветниците от „Глас народен“ не гласували за председател, искат надмогване на егото

Съветниците от ПП „Глас народен“ в Общински съвет – Благоевград са едни от гласувалите с празни бюлетини на първата сесия при избор на председател.  Те смятат, че празната бюлетина също означава позиция. И твърдят, че имат мнение и смятат да го отстояват през целия мандат.

Ясен Неделчев и д-р Теодор Велчев излязоха с декларация по повод избора на парламентарен шеф. Припомняме, че на първата сесия ОбС не избра председател. Един глас не стигна на Анодн Тодоров да оглави местния парламент срещу Рашко Динков. За съветниците от „Глас народен“ изборът на председател, но те се интересуват не от името му, а от политиките, които ще следва. Смятат ,че начинът на говорене трябва да се промени, a aмбициите трябва да са свързани с работа, а не със заемане на постове и преследване на лични цели.

„На първата сесия имаше предложени имена, но не бе казано как ще се работи през предстоящия мандат. За нас, а и за жителите на Благоевград е важна не личностната реализация на определени съветници, а това какво предстои да се случи в общината в предстоящия мандат 2019-2023г. Затова имаше и празни бюлетини, г-н Кмете. Целта ни е не да си търсим кусури един на друг, а да търсим правилното и справедливото решение – в полза на нашия град. Основата, върху която трябва да градим, са конкретните цели и програми за управление на Общината. Искаме работещ общински съвет, който да работи с кмета, но не и да е негова функция“, се казва още в декларацията на Неделчев и Велчев, като изразяват готовност да участват в преговори с другите формации в ОбС, но в преговори за начина и предмета на работа, а не в разпределението на постове.

И поставят целите си:

  1. Провеждане на допитвания до жителите на община Благоевград по значими теми /не е нужно непременно и винаги да са под формата на референдуми – в 21 век има множество съвременни начини да се направи/;
  2. Поставяне изказванията на гражданите на първо място в дневния ред на сесиите на ОбС;
  3. Увеличаване на времето за изказване;
  4. Икономически съвет към ОбС с покана за участие към:

– 3-ма национални или европейски лидери в частния сектор;

– 4 търговски палати (Германия, Швейцария, Франция, САЩ);

  1. При гласуването на структурата на общината, да се изиска създаване нова дирекция “Привличане на инвеститори”.

Накрая пожелават на колегите си да работят с мисълта за доброто на Благоевград, да надмогнат егото си, да поставят обществения интерес над личния и да търсят заедно справедливостта във всяко решение.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *