Училище черпи опит от испанците за позитивно образование

Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев е първото училище в областта, което през настоящата учебна година ще работи с нови методи за изграждане на позитивна образователна среда.

Учителите Невена Гушкова, Марияна Рускова и Гергана Вълчева ще разпространяват международни теории и методи за позитивно образование, насочени в посока укрепване на образователния процес.

Курсът  „Щастливи училища: позитивно образование за благополучие и развитие на жизнените умения“ се осъществил в три мобилности. В периода 04.11. – 09.11. 2019 г., в Барселона, Испания, са работили по  проект за динамиката в процеса на образование, възпитание и социализация в иновативното училище“, програма „Еразъм+“. Обучението се провело в Europass Teacher Academy, с преподавател Марта Мандолини – специалист в областта на позитивната психология и арт-терапията.

Участниците в проекта се запознали с основите на позитивната психология, предпоставка за създаване на позитивен учебен климат в класната стая, както и с методите за осъществяване на оптималното положително състояние на учениците в посока развитие на техните училищни постижения за благополучие и емоционално състояние. Учителите имали възможността да бъдат участници в практическо обучение, в сътрудничество с учители от други европейски страни. Те споделиха знания, умения и добри практики с техни колеги от Финландия, Литва и Латвия.

Позитивното образование прави училището щастливо, създава мотивация за успех и екипност, които са гаранция за европейско ценностно, иновативно училище, смятат от ръководството на иновативното училище.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *