Ю Мин ни учи да готвим Нудълс с говеждо в стая Конфуций
Вечер на китайската кухня се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Събитието беше в стая „Конфуций“, където студенти, преподаватели и граждани на Благоевград се учиха да готвят китайски ястия.
Лекторката от Китай Ю Мин запозна гостите с традиционни ястия от китайската кухня и с начина им на приготвяне. Едно от ястията, които тя презентира беше „Нудълс с говеждо месо“. Демонстрацията бе придружена от показването на видеоклипове, илюстриращи стъпките в приготвянето на това ястие от китайски готвачи.
Присъстващите опитаха от китайските салати, приготвени от лекторката. Истинско предизвикателство за гостите беше използването на китайски пръчици за хранене при дегустацията на блюдата.