Ю Мин ни учи да готвим Нудълс с говеждо в стая Конфуций

Вечер на китайската кухня се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Събитието беше в стая „Конфуций“, където студенти, преподаватели и граждани на Благоевград  се учиха да готвят китайски ястия.

Лекторката от Китай Ю Мин запозна гостите с традиционни ястия от китайската кухня и с начина им на приготвяне. Едно от ястията, които тя презентира беше „Нудълс с говеждо месо“. Демонстрацията бе придружена от показването на видеоклипове, илюстриращи стъпките в приготвянето на това ястие от китайски готвачи.

Присъстващите опитаха от китайските салати, приготвени от лекторката. Истинско предизвикателство за гостите беше използването на китайски пръчици за хранене при дегустацията на блюдата.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *