Кметът на Разлог започва трети мандат със 125 сватби

По стара разложка традиция, кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев ще кумува на 125 двойки, празнуващи златни и сребърни сватби.

Още в първия му работен ден с кумова пита, бонбони и ракия, украсена с червен конец и здравец,  юбилярите поканиха кмета на Община Разлог да стане техен кум. Те спазиха традицията, която датира от векове, в четвъртък преди сватбата да се покани кума, преди слънцето да е залязло.

С китка здравец, питка и мед, с менче вода – за успешен пореден мандат за община Разлог, топло и вълнуващо колегите на кмета от общинска администрация Разлог го посрещнаха в първия му работен ден.

Митрополит Серафим го изненада със скъп подарък – библия, която да стои до него в трудни моменти и да му помага в съхраняването на християнските ценности.

Инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина ще кумуват на 125 златни и сребърни двойки от цялата община. Събитието ще се проведе на 16 ноември в ресторант „Мурата“ от 19:00 часа. По традиция златните юбиляри ще предадат пита хляб и огън, като символ на любовта и семейното огнище на сребърните двойки. Всички празнуващи юбиляри ще подновят брачните си клетви и ще се подпишат в летописната книга на златните и сребърни сватби.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *