Петрич бие общините в Пиринско по номинации в туризма

Петрич е пиринският първенец по номинации в годишните награди в туризма. С номинации в пет категории, а Сапарева баня с четири, пише strelka.bg. Другите предложения от Югозападна България са Благоевград и Банско с по една номинация.

Петрич е претендент в категориите духът на България, туристическа дестинация, туристическа атракция, културно-исторически туризъм и планински туризъм.

Четирите номинации на Сапарева баня са в туристическа дестинация, туристическо събитие, балнео и спа туризъм и планински туризъм.

Благоевград е само с една номинация в категорията туристическо събитие.

Община Банско също получи само една номинация, но в категорията планински туризъм.

Общо седем са категориите, в които има Югозападни претенденти.

За тазгодишното издание крайният срок за гласуване е 6-ти декември 2019 година, а наградите ще бъдат връчени на официална церемония в София на 16-ти декември.

Местност Рупите в Петрич и Община Сапарева баня се конкурират в категорията „Туристическа дестинация“.

Съборът на бялото братство и театралният фестивал на Благоевград – Тара-ра-бумбия  пък се конкурират в категорията „Туристическо събитие“.

В категория „Духът на България“ гласа си за региона можете да дадете само, чрез Петрич и „Фестивал на кестена“.

Претендент за „Туристическа атракция“ е Античен град Хераклея Синтика, Петрич.

Югозападното присъствие в категорията „Община на 2019 година за планински туризъм“ е засилено. От 5 претенденти за статуетката 3 са от нашия регион – Община Банско; Община Петрич; Община Сапарева баня.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *