Носят чували от вота в Огняново, ревизират списъците в Дъбница

Съдът допусна проверка и преброяване на действителните и недействителните бюлетини, подадени в две секции в село Огняново. Преброяването бе допуснато, след като в залата разпитаха свидетел, който даде показания за начина, по който е извършено преброяването на бюлетините на произведените избори на 3.ноември 2019 година.

Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по жалба на Иван Ижбехов, кандидат за кмет на село Огняново срещу решение  на ОИК Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Огняново на втори тур Димитрия Гюрова.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 15 в село Огняново, както и на протокола на ОИК Гърмен по решението за избор на кмет на кметство Огняново. Следващото заседание по делото е насрочено за 26.11.2019 г. от 14.30 часа, за която дата съдът задължи ОИК Гърмен да осигури чувалите с бюлетините и изборни книжа от балотажа в село Огняново.

Административен съд – Благоевград даде ход и на делото по оспорения избор на кмет на кметство Дъбница, община Гърмен.

Основанието за оспорване на избора е неправилно отчитане на действителните и недействителни гласове за кмет на кметство село Дъбница и твърдение за гласували на балотажа на избиратели със спорно право на гласуване в населеното място.

Делото е образувано по жалба на Мустафа Мейзин против решение на ОИК Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дъбница на втори тур Синем Бекирова.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 11 и СИК № 12 в село Дъбница, както и на протокола на ОИК Гърмен по решението за избор на кмет на кметство Дъбница. По посочените от жалбоподателя доводи за гласували на балотажа на избиратели със спорно право на гласуване за кмет на населеното място, съдът изиска избирателните списъци в двете секции и справка от Общинска администрация Гърмен за вписаните в избирателните списъци гласоподаватели по настоящ адрес.

Следващото заседание по делото е насрочено за 22.11.2019 г. от 13.30 часа.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *