Новаков смени Савеклиева, събранията на партията в Брюксел?

Евродепутатът Андрей Новаков ще ръководи ГЕРБ  в област Благоевград. Той заема мястото на Даниела Савеклиева. Това е решението на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ.  Наричаме си го нашия евродепутат, въпреки че е роден в Пазарджик, тъй като кариерата на Новаков тръгна от община Благоевград, от екипа Камбитов. Той е завършил “Право” и “Публична администрация” в ЮЗУ “Неофит Рилски”, евродепутат е в групата на ЕНП от 2014 година и при встъпването си в длъжност е най-младият член на Европейския парламент и един от най-младите в историята на институцията.

Даниела Савеклиева става административен секретар към областния съвет на ГЕРБ. Редовите членове на ГЕРБ се пошегуваха, че на събранията поне ще ходят на Брюксел. Как ще съвместява двете длъжности Новаков, дали ще има бленуваната промяна и дали ще стегне редиците, предстои да видим.  А ето какво написа Новаков преди минути във Фейсбук:

За мен днешното решение на ГЕРБ да бъда областен координатор  означава три неща:
оценка за усилията досега; отговорна задача занапред  и доверие, което на всяка цена трябва да оправдая.

Благодаря на премиера за това, че разчита на мен.
И понеже точно вчера беше Денят на християнското семейство, се надявам, че ако се справя с тази отговорост, ще заслужа някой ден Ема да не ме вини, че е слушала приказките си за лека нощ по телефона.

За председател на общинското ръководство в Благоевград е избрана шефката на ВиК-Благоевград инж. Росица Димитрова. Тя заема мястото на Бисер Михайлов.

ГЕРБ в Сандански също има нов лидер. Това е Стоян Стоев. Досегашният Кирил Котев, който загуби кметския пост, подаде оставка веднага след балотажа.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *