Неврокопчани показват иновативни уроци на областния център

Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев се похвали със своите иновации пред учители и ученици от областния център. Иновативното школо посрещна скъпи гости и приятели от Второ ОУ „Димитър Благоев“ и Осмо СУ „Арсени Костенцев“, град Благоевград. Двете областни училища също са иновативни от тази учебна година и обменят опит с неврокопското школо, което  е домакин по проект от НП „Иновациии в действие“.

Методиката Jump Math и и техниката за рисуване Ебру очароваха гостите. Jump Math е иновативна система за обучение по математика, посветена на развитие на потенциала на всяко дете. Учи се с радост, концентрация и разбиране. А техниката за рисуване Ебру, техника за рисуване върху водна повърхност и прехвърляне на изображението на хартия, плат или друга основа.

В първия ден от наситената с дейности програма учителите и учениците от двете гостуващи училища присъстваха в часове по английски език и география и икономика. Също такаприсъстваха на интердисциплинарен урок на тема „Възрожденският българин и пътят към безсмъртието“, реализиран от преподаватели по български език и литература, история и цивилизации, музика, изобразително изкуство и информацонни технологии. Общински исторически музей предостави реквизита за урока.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *