Сертификати за малките големи кларинетисти

Кларинести обмениха опит и творчески идеи на международен форум. Във форума участваха инструменталисти на различна възраст от цялата страна. Те имаха възможност през трите дни да слушат изявите на своите колеги, да усъвършенстват техническите си умения, да обменят творчески идеи и да осъществяват полезни контакти.

Това е Първи международен форум по кларинет “Механика на музициране и функциониране на изпълнителя, спрямо инструмента.  Инициатор и организатор на форума бе катедра “Музика”, която покани за лектори изявените кларинетисти д-р Илия Илиев и Илиян Илиев. В теоретико-приложната част на кларинетния форум бяха изнесени лекции за широкия спектър от жанрови възможности, които предоставя инструментът и начините за неговото използване и съхранение.

На активно участвалите в международния форум бяха връчени сертификати на тържествен концерт, който се състоя в обновената концертна зала в Учебен корпус № 1.

За заснемането на проявите от кларинетния форум се погрижиха студентите от катедра “Телевизионно, театрално и киноизкуство”, под ръководството на техния преподавател гл. ас. д-р Крум Иванов и ръководителя на катедрата доц. д-р Клавдия Камбурова.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *