Саксофонист на Рей Чарлс свири с Биг Бенд Благоевград

Любимият саксофонист на Рей Чарлз ще гостува в Благоевград. Един от най-известните соло саксофонисти ще свири заедно с Биг Бенд- а ни.  Крег Бейли ще бъде в областния център на Пиринско за коледно-новогодишен концерт.  Ще бъдат изсвирени най-популярните песни на Рей Чарлз. Участват и Петър Салчев- вокал, а солист ще бъде Христина Палева. Концертът е на 12 декември от 18,30 часа в зала „Яворов“.

Това е единственото по-различно в празничната програма тази година. Програмата беше прочетена от зам.-кмета по култура Василиса Павлова.

Празничните мероприятия започват на 5 декември със запалването на светлините на елхата и продължават до настъпването на новата 2020 година. Тази година Коледа ще бъде под мотото ,, Коледа е! Дарявай светлина!“. Празничната програма започва с шествие, което тръгва от сградата на Съдебна палата в 18:15ч. В 18:30ч. на пл. ,,Г.Измирлиев“ ще започне празничния концерт с участие на много талантливи деца и младежи от Благоевград : Музикално училище „Престо“, Вокална група „Мая“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Школа по балет „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Танцов клуб „Блясък“към Военен клуб Благоевград, Клуб по спортни танци „Импулс“ към Военен клуб – Благоевград, Вокално студио „Фа диез“, Школа по съвременни танци към ЦЛТРДБ.

И тази година кметът ще чете приказки  в Часът на приказния разказвач. Всички школи в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се събират за голям коледен концерт.  Ще има и работилница на Дядо Коледа, много концерти – на ансамбъл „Пирин“, „Пиринче“ „Блясък“… Ще печем Рождественски хлебчета в Градска художествена галерия. Ще има коледна кутия, в която ще се събират писмата до Дядо Коледа.

Естествено ще има и много благотворителни базари, в които ще участват учениците от Езикова гимназия, НХГ. Ще се избира и Спортист на годината. Китарен звън, обща коледна изложба на художниците и още от  програмата може да видите тук.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *