Шефът на Камерна опера: Ние сме сираците на Благоевград

Поставяме си големи цели, но елате да видите къде репетираме, оплака се директорът на Камерна опера – Благоевград Бойко Цветанов. Той е световноизвестен  тенор, солист на Цюрихската опера, ученик на Борис Христов. Оглави преди около половин година операта в Благоевград, като имаше големи мечти и цели – следващата година през лятото да има оперен фестивал на открито в парк „Македония“, който да събере световноизвестни имена. Също така на 1 октомври тази година, когато се открива сезонът, да съберат цвета на оперното изкуство в Благоевград с най-изявените оперни гласове. А днес вече той е крайно разочарован.

Репетират на последния етаж на Камерна опера, с разбит паркет и спарен въздух. Обещаният от старото ръководство на общината ремонт  на сградата така и не се случва. Беше спечелен проект за 2 милиона лева, който трябваше да стартира от 1 ноември.

Имали са намерение да направят голям спектакъл, но няма зала, където да репетират.  „Ние сме сираците на Благоевград, много камерна опера, 1 директор, 1 диригент и 13 музиканти – артисти. Няма солисти. Трябва да си поставяме големи цели, а не да живуркаме“, категоричен е ученикът на Борис Христов по време на обявяването на коледно-новогодишната програма на Община Благоевград.

Зам.-кметът Василиса Павлова  уточни, че предстоят срещи с всички директори на институции за политиките на звената и как ще продължат развитието си. „Всичко е въпрос на време, желание и отговорност, за да се решат належащите проблеми“, поясни инж. Павлова.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *