Кмет иска умъртвяване на заловени животни без чип или марка

Всяко заловено животно без чип или марка да подлежи на умъртвяване  съгласно разпоредбите на Закона за ветеринарномедицинската дейност. Това е едно от предложенията на кмета на Община Разлог – инж.Красимир Герчев. Кметът отбеляза, че срещат трудности при залавянето на селскостопанските животни и в случаите при констатиране на нарушение извършено от тях, често се установява, че нямат ушни марки и не са идентифицирани в системата на БАБХ. Това респективно затруднява действията им при установяване на собствеността на животните, както и налагане на административни наказания на нарушителите.

Срещата се проведе  във връзка със зачестилите напоследък ПТП и сигнали от граждани за наличие на свободно пуснати животни в обхвата на пътната мрежа извън населените места и особено пътя от републиканската пътна мрежа Разлог-Благоевград.

Инж.Красимир Герчев се разпореди също при установени нарушения от ползвателите на общинските мери и пасища, относно свободно пускане на селскостопански животни и други нарушения, свързани с нормативната уредба, да им бъдат прекратени договорите за наем.

Ще бъдат правени съвместни проверки с институциите, имащи отношение за решаване на възникналия проблем.

Като превантивна мярка, представителите на полицията предложиха поставяне на пътни знаци А 21 – възможна е поява на домашни животни.

Община Разлог ще положи максимални усилия за предприемане на необходимите действия за справяне на така възникналия проблем. На срещата се сподели сериозността на проблема, свързан със свободното пускане на животните по пътищата, които са причина за възникване на ПТП.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *