Разпитаха седем свидетели за вота в Петрич, ще броят още бюлетини

Административен съд – Благоевград извършва преглед на изборните книжа от вота за общински съветници в Петрич.  По делото седем свидетели дадоха показания за начина на отчитане валидността на бюлетините

Повторно бяха преброени в съдебна зала и действителните бюлетини с отбелязаните преференции за партия ГЕРБ, партия ССД и БСП за България „Възраждане“.

В производството по оспорване истинността на протокола на ОИК Петрич за избора на общински съветници, както и протоколите на всички секционни комисии на територията на общината Петрич, съдът разпита и свидетели, по искане на оспорващите избора, които дадоха показания по делото.

За следващо съдебно заседание по делото, насрочено за 10.12.2019 година, съдът допусна и предстои оглед и повторно преброяване на бюлетините от още четири секции.

Решението на ОИК Петрич за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с  жалби от шестима кандидати за общински съветници – Янко  Стоянов, Любомир Георгиев, Борис Лазаров, Васил Божанин, Георги Ичконов, Туфчо Сандъкчиев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *