Време е за палене на коледните светлини!

Остават още няколко дни. Няколко дни до светване на празничните светлини. Броенето на дните до Коледа вече започна. Но преди това за коледното настроение ще се запалят светлините на елхите. Много лампички, които допринасят за коледното настроение ще засияят в центъра на градовете. Безброй лампички в различни цветове, пише Стрелка БГ.

Коледно-новогодишните изненади за малки и големи в Благоевград ще започнат на 5-ти декември от 18:30 часа на площад „Георги Измирлиев“. Тогава ще грейнат светлините на елхата, хилядите коледни лампични и блещукащи фигурки. А преди това, за да поставят началото на пъстри и весели празнични дни ще излязат талантливите деца от Благоевград. Мотото тази година е „Коледа е! Дарявай светлина!“.

На 5-ти декември ще грейнат светлините и в Сандански. Началото на тържеството е от 17:30 ч. на пл. „България“. За първи път малки и големи ще се радват на уникална 10 метрова изкуствена елха. А преди светлините да загреят малки и големи ще имат възможността да се насладят на Коледен спектакъл. Община Сандански очаква всички жители на тържеството за запалване светлините на коледната елха.

На 5-ти ще засияят светлините на елхата в Петрич. Светлините на коледното дърво ще бъдат запалени тържествено от 17:00 часа. Тази година петричани ще се радват на 12-метрова елха, на която ще грейне и 3D звезда в центъра на града. Има нов декор на сцената, както и пощенската кутия, за децата, които могат да изпращат своите писма. А в градинката на площад „Македония“ тази година ще има работилница на Дядо Коледа.

Отново на 5-ти декември и Банско ще грейне празнично. Начален час 17:00 часа на площад „Никола Вапцаров” е голямото събитие, което ще зарадва децата с празнична програма и запалване на коледните светлини. С празничните светлини и там започват коледно-новогодишните празници.

На 6-ти декември е ред на Гоце Делчев. Те ще светнат навръх Никулден. На площад „Гоце Делчев“ от 17:00 часа започва събитието, което децата очакват с нетърпение. Светлините на коледната елха ще бъдат запалени от изявен ученик, възпитаник на учебно заведение в града, който е постигнал големи успехи в учебната и извънкласната дейност. В празника по традиция ще се включат деца от детските градини на града.

На 9-ти декември и Разлог огрява в коледни светлини. От 17:30 часа започва събитието, на което тържествено ще бъдат включени светлините на коледното дърво. По традиция с включването на празничното осветление дават старт на събитията посветни на Коледните и Новогодишни празници. Коледните мероприятия ще продължат с Дядо Коледа, Снежанка и още много други изненади за малките, които са нетърпеливи.

Елха ще има навсякъде, във всички градове, това е сигурно. Но кога духът на празниците и Коледа ще обладае и другите градове със светлини и украса, предстои да разберем.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *