Кои специалности на Американския са с 0% безработни и най-високи заплати?

0% безработни сред завършилите Американския университет  в три специалности, отлична реализация с високи доходи.

АУБ и тази година е водещ университет у нас според новото издание на Рейтинговата система на висшите училища в България. Традиционно АУБ зае челни позиции в петте от направленията си, оценявани от рейтинга. Той е официално най-доброто висше учебно заведение в „Администрация и управление“, „Обществени комуникации и информационни науки“ и „Политически науки“* и заема второто място по „Икономика“ и „Информатика и компютърни науки“. Естествено обаче СУ „Св. Климент Охридски“ е първи в 21 професионални направления.

Резултатите, публикувани на 5 декември, показват също, че АУБ е водещ по отношение на няколко особено важни показателя. Единият е 0% безработица на завършилите в три от дисциплините („Политически науки“, „Информатика и компютърни науки“, „Обществени комуникации и информационни науки“), а другият – най-високите средни заплати в страната на завършилите четири от направленията („Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и „Обществени комуникации и информационни науки“).

Американският университет е безапелационен номер едно във всичките пет дисциплини по отношение на престижа, социално-битовите и административните услуги. Класацията показва също, че АУБ приема гимназисти с най-висока диплома във всичките пет дисциплини.

Българската рейтингова система на университетите има за цел да подпомогне потребителите на образователни услуги в избора им на университет. Тя класира 51 университета в България, които предлагат образование в различни специалности, групирани в професионални направления. Системата сравнява академичните дисциплини във висши учебни заведения, които имат акредитация в България, и определя рейтинга на академичните програми въз основа на повече от 100 показателя, включително преподаване и обучение, университетска среда, социално-битови и административни услуги, научни изследвания, престиж, кариерно развитие, реализация на пазара на труда и регионална ангажираност.

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *