Бивш зам.-кмет живее в плевня заради изгорял покрив, дадоха му 5 бона

Пожар изпепели покрива на къщата на бившия зам.-кмет и журналист Владимир Каперски. Това стана ясно на заседанието на Общински съвет в Благоевград днес. Оказва се,че в момента Каперски живее в плевня  и ако не се направи нещо, къщата му ще падне без покрив и няма къде да изкара зимата. „На нашата гражданска съвест ще лежат тези хора“, категоричен бе съветникът Калоян Ханджийски. Предложението  на общинска администрация е за отпускане на 5 000 лева помощ. Кметът Румен Томов заяви от трибуната, че ако не му се помогне, ще остане в това положение,  като уточни, че той няма фирми, със 126 лева пенсия е, а решението е в ръцете на  съветниците.

Всъщност срещу предложението гласува Иван Ризов от ВМРО. Неговите доводи бяха, че, ако гласуват сега,  трябва да помагат на всички, изпаднали в това положение. Смята, че не трябва да се делят хората на категории, да не е избирателно и когато има и други такива случаи, да гласуват по същия начин. Накрая все пак съветниците отпуснаха помощта.

Владимир Каперски е роден на 24.01.1953 г. в Благоевград. Завършва гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” – бивша Солунска. Дипломира се в СУ “Св. Климент Охридски – специалност история и втора – филология. От 1977 до 1980 г. работи като литературен сътрудник във в. “Пиринско дело”. От 1980 до 1982 е зам. председател на Общински съвет за култура. От 1982 до 1985 г. е зам. -кмет на Община Благоевград по култура, образование и обредни дейности. От 1985 до 1990 г. е зам. гл. редактор на Телевизионен център – Благоевград. Напуска ТВЦ по собствена воля, отдава се на частно предприемачество, а после и на самостоятелна творческа дейност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *