Отвори работилничката на Дядо Коледа

5 дни в Градска художествена галерия децата запретват ръкави в традиционна Коледна работилница. В нея деца от детските градини и началните класове на основните училища цяла седмица ще изработват коледни подаръци, картички, сувенири. Преподавателите са от Центъра по личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а материалите и превозът на децата до залите на градската художествена галерия са осигурени от Община Благоевград.

Заместник-кметът по ,,Култура и хуманитарни дейности“ – д-р.инж. В.Павлова откри ,,Работилничката на Дядо Коледа“.

Всеки ден от 9.00 до 18.00 часа на всеки час над 700 деца ще се включат, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян.

На 10-ти декември в Коледната работилница децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хлябът се пече.

Всичко, което деца и преподаватели изработят ще бъде поставено в специално обособена шатра пред Туристически-културно информационен център /зала „22-ри септември“/., откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател, на изработеното от децата.

Базарът ще се проведе на 18, 19, 20, 21 декември 2019 година.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *