Атакуват във ВАС благоевградския парламент и кметския стол в Копривлен

Петима неуспели кандидат-съветници  продължават спора за избора на Общински съвет – Благоевград. Не се отказва и кандидатът за кмет на кметство Копривлен, община Хадждидимово Ангел Зайков.

Зайков подаде касационна жалба против решението на Административен съд – Благоевград по делото за оспорения избор на кмет на кметство. Административен съд – Благоевград потвърди решение на Общинска избирателна комисия – Хаджидимово, с което е обявен за избран на първи тур за кмет на кметство село Копривлен – Лъчезар Банев. Съдът мотивира решението, че допуснатото нарушение не се отразява на крайния изборен резултат, който е обявен от ОИК – Хаджидимово. По делото бе изготвена съдебно-техническа експертиза на 150 бюлетини, отчетени като „неличащи се“, които се изследваха от вещото лице в присъствието на оспорващия Ангел Зайков и адвокатите му, както и представляващия избрания за кмет Лъчезар Банев и председателя на ОИК Хаджидимово Даниела Банева.

Касационната жалба е подадена чрез Административен съд – Благоевград.

С касационни жалби е сезиран Върховен административен съд за законността на избора на Общински съвет – Благоевград.

Чрез Административен съд – Благоевград до Върховен административен съд са подадени пет жалби срещу решението на Административен съд – Благоевград, с което съдът потвърждава решение на ОИК – Благоевград за обявяване на резултатите от произведените на 27.10.2019 г. избори за общински съветници в община Благоевград.

Касационни жалби са подадени от Велчо Танев – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС, Евелина Димитрова – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС, Красимира Стоименова – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС, Йорданка Урдарска – кандидат за общински съветник от ПП БЗНС и Йордан Андонов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *