ОИК спешно се събира заради сигнал от екскмета Камбитов

Общинска избирателна комисия – Благоевград се събира спешно на извънредно заседание. Причината е постъпил сигнал, касаещ предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета на Община Благоевград. Комисията ще проведе извънредно заседание на 11 декември в 17.00 часа, в зала 509, в сградата на Общинска администрация Благоевград. Това съобщиха от Общинска избирателна комисия – Благоевград.

А ето го и сигнала без редакция от Атанас Станкев Камбитов:

Подадох сигнал за нарушение във връзка с това, че кметът Томов не е излязъл от търговките си дружества и не ги е заличил от Търговския регистър:

При извършена от мен справка в електронната система на АВ – Търговски регистър, установих, че Кметът на община Благоевград, г-н Румен Томов, понастоящем е вписан като Едноличен търговец с фирма ЕТ „РУМЕН ТОМОВ – АЛМА-ЕМ“, с ЕИК 030423586, със седалище и адрес на управление: гр. Благоевград, ул. „Братя Дерменджиеви“ №9. Горното представлява нарушение на императивната разпоредба на чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА, и е основание за предсрочно прекратяване на правомощията на г-н Томов като Кмет на общината. Обстоятелствата, че г-н Томов е сключил сделка за продажба на Търговското си предприятие и е прехвърлил същото в полза на сина си на 27.11.2019 година не санира извършеното нарушение, тъй като ЕТ „Румен Томов – АЛМА-ЕМ‘, с ЕИК 030423586, не е заличен от Търговския регистър и към момента продължава да бъде вписан и като търговец по смисъла на ТЗ. Правоприемникът на г-н Томов е регистриран като отделен ЕТ, с нов ЕИК, а Кмета на община Благоевград не е поискал от ТР заличаването му като търговец в законоустановения срок до 04.12.2019 г.

В горния смисъл е трайната съдебна практика , дадена в Решение №13689 от 15.10.2019 г. по адм. д. № 8387/2019 г. на Върховния административен съд и др.

Моля да извършите необходимата проверка и с оглед правомощията си да постановите решение, с което да прекратите предсрочно правомощията на Кмета на Община Благоевград, със законните последици от това.

Приложение: Разпечатка от интернет сайта на АВ – Търговски регистър

„Много ми е интересно да чуя коментарите на всички, които плюеха срещу мен – дали и как същите ще защитят г-н Томов? Интересно ми е да разбера и позицията на същите членове на ОИК, които преди месеци гласуваха за отстраняването ми.

Българският народ е мъдър и е казал: „С твоите камъни, по твоята глава“ и „Който гроб копае другиму …. „, написа във Фейсбук страницата си Камбитов.

Чакаме решението на ОИК.

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *