Какво поискаха селските управници от общинския кмет на първа среща

Снегопочистването, отоплителния сезон, благоустрояване на населените места. Това бяха част от проблемите, които поставиха на дневен ред пред кмета инж. Румен Томов кметовете и кметски наместници в Благоевградско. Първата обсъдена тема бе предложението за отпускане на финансови средства за всяко населено място според брой жители по настояща адресна регистрация.

Кметът на село Церово Лефтер Едипов постави въпроса за отоплителния сезон. По темата се изказа и кметът на село Българчево Елена Стойчева, която заяви, че трябва да се доставят за отопление качествени дърва. Кметът на село Изгрев Йордан Китанов изказа мнение за организиране на среща с представители на Държавно горско стопанство с цел осигуряване на широколистни дърва от горския фонд за жителите. Теми за благоустрояване на населените места бяха поставени от кмета на село Делвино Любен Парашкански и на село Покровник Недко Ангелов. Сред обсъдените теми на срещата бе  предложението на кмета на село Церово за назначаване общ работник от Бюрото по труда към кметствата.

Кметът инж. Румен Томов разпореди до 12 декември 2019 година кметовете и кметски наместници да внесат в деловодството на община Благоевград инвестиционна програма за 2020 година.

Зам.-кметът Ясен Попвасилев подчерта, че към момента община Благоевград има натрупани задължения от неразплатени сметки и новият управленски екип работи за финансова стабилност.

Предвид зимния сезон управниците обсъдиха с кмета инж.Румен Томов и организацията на снегопочистване в населените места, рискови участъци са улиците във високопланинските населени места, където е необходима верижна машина.

Това е първа среща на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов с кметове и кметски наместници.

Всеки втори петък от месеца кметът инж. Томов ще провежда среща с кметовете за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *