Ще касират ли вота за общински съветници в Петрич?

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград извърши оглед на изборните книжа и повторно преброяване на недействителни бюлетини в четири секции в община Петрич. В производството по оспорване истинността на протокола на ОИК Петрич за избора на общински съветници, както и протоколите на всички секционни комисии на територията на общината Петрич, беше разпитан и още един свидетел.

До момента по делото за оспорения избор на Общински съвет Петрич съдът е ревизирал изборните книжа от общо девет секции в община Петрич. Повторното преброяване на бюлетини съдът допусна по изложени доводи от жалбоподателите за извършени нарушения на изборния процес и след разпит на свидетели.

За следващо съдебно заседание по делото, насрочено за 17.12.2019 година, съдът допусна и предстои преглед и повторно преброяване на бюлетините от още две секции.

Решението на ОИК Петрич за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с  жалби от шестима кандидати за общински съветници. Съдът остави без разглеждане и прекрати производството по жалбата на Янко Стоянов поради липса на правен интерес. С решение на ОИК Петрич Янко Стоянов е обявен за избран за общински съветник.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *