Феноменът дигиталност променя туристическия бизнес в Банско

Туризъм с лице към новостите. Над това се обединиха над 320 учени, специалисти и студенти от балканските страни с интереси в туризма и новите технологии  в Банско. В рамките на конференцията в Посетителския информационен център се проведе работилница на тема „Дигитален туристически маркетинг“, организирана от ИМП-Скопие, Лесотехнически университет София и Община Банско.

Модератор беше един от най-добрите специалисти в областта на туризма в България проф.д-р Красимира Станева. Тя очерта тенденциите в туризма и промените, които налагат в него развитието на новите технологии. Презентацията на проф. Станева провокира много въпроси. Отговори на някои от тях дадоха демонстрираните примери за дигитализация на обекти и услуги, подготвени от млади специалисти във високите технологии.

Като домакин на събитието, секретарят на Община Банско, Иван Докторов приветства учените за избора на тема на конференцията и конкретно на работилницата, защото дигитализацията открива нови перспективи в туристическия бизнес. Той подчерта, че туризмът в Банско е основна икономическа, стопанска и социална дейност. „Ние залагаме на традициите, но винаги сме обърнати с лице към новостите.

През последните десетилетия развитието на информационните и комуникационните технологии промениха много аспекти в живота. Туризмът също е под влиянието на тези технологии. Феноменът „дигиталност“ в много скоро време ще промени представите ни за туристически продукт и изобщо туристически бизнес“, поясни Иван Докторов.

От 12 до 15 декември гр.Банско е домакин на 23-тата Международна научна конференция „ЗНАНИЕТО В ПРАКТИКАТА“ , организирана от ИМП – Скопие и 47 съорганизатори – университети, факултети и институти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *