Сбъркана процедура стопира подлеза на Грамада

Има и проблем с подлеза в квартал „Грамада“, съобщи кметът на Благоевград Румен Томов. Оказва се, че има избран изпълнител, но процедурата е сгрешена.

Община Благоевград е възложила обществена поръчка за обект трета категория, но всъщност обектът е първа категория. Общината може да понесе санкция от 25 %. Не е ясно дали ще бъде спряна поръчката. Самият изпълнител също може да съди общината за неспазване на договора. Трябва да видим кой за по-малко пари ще ни съди, коментира градоначалникът.

Иначе екскметът Атанас Камбитов  направи и първата копка за  изграждането на подлез при жп прелеза в благоевградския квартал „Грамада“. На церемонията за първата копка присъстваха жители на квартала, които разказаха, че от години чакат да се реши проблемът с преминаването през прелеза.

С това трябваше да бъде решен проблем, който съществува от повече от 50 години, тъй като тук са ставали десетки пътнотранспортни произшествия.

Изграждането на подлеза е част от мащабен проект за интегриран градски транспорт.

Финансирането е осигурено по ОП „Региони в растеж“, като срокът за изграждане на подлеза и за останалите заложени дейности е 30 месецаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *