Рождество Христово в Белица

С богата културна програма, организирана от община Белица и читалище „Георги Тодоров-1885“, гражданите и гостите на Белица съпреживяха вълшебното блаженство на Рождество Христово.

Дядо Коледа, който както всяка година бе дошъл на тържеството с голям чувал подаръци, за да зарадва децата на Белица.

От читалище „Георги Тодоров 1885“ изненадаха и кмета Ревански с грамота и плакет за цялостен принос в мандат 2016-2019 в областите : „Туризъм, култура, празници и традиции“, „ С мисъл към гражданското общество“ и „Сияйна Коледа 2019 “.

Благотворителна инициатива и тази година бе организирана от учениците при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Мария Чорбаджиева за социално слаби хора от Белица. Със събраните средства учениците ще закупят храна за новогодишната трапеза, която лично ще раздадат на хората по домовете им още тази вечер.

В традиционния конкурс за „Най-добре Коледно украсена къща”, на първо място отново бе отличена къщата на д-р Лиляна Самарджиева и инж. Иван Богданов. На второ Място бе отличена къщата на сем. Васил и Гергана Димитрови и на трето място къщата на д- р Ана Филипова и Димитър Мавродиев . А паричните награди бяха дарени за благотворителната изложба организирана за закупуване на храна за новогодишната трапеза на социално слаби хора в Белица.

В конкурса „Моето вино е най-добро” оцениха по достойнство произведените бяло и червено вино от майсторите винари на Белица . На първо място в конкурса за бяло вино бе удостоен местния винопроизводител Стефан Зотев, второто място зае Георги Сърбинов и на трето бе отличен Георги Веселинов.

За червено вино журито отреди първото място на Иван Мадолев, второто място зае Георги Мадолев и третото място получи Христо Банков.

Кметът Ревански не пропусна да поздрави присъстващите с най-светлия християнски празник –Рождество Христово.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *