Кой даде цял ТИР с вода за децата на Перник?

Цял един ТИР с минерална вода дарява община Кресна на децата на Перник. Преди три дни кметът на Перник Станислав Владимиров и кметът на Кресна Николай Георгиев са договорили доставката и още в първия работен ден на последната седмица на 2019 г., животворната течност вече е на разположение на пернишките дечица.

Дано Кресна „повлече крак“ и другите български общини не останат безучастни, „слепи и глухи“ за тежкия проблем на тяхната „посестрима“ – община Перник, смята градоначалникът на Кресна. След нова година общинското ръководство на града вероятно ще излезе със свое решение по казуса, но хората на Кресна изпълниха своя човешки дълг и доказаха на практика значението на „Приятел в нужда се познава“.

Припомняме, че преди два дни в Регионалната здравна инспекция на Перник  след извършен микробиологичен анализ на 5 проби от вода, предназначена за питейно-битови нужди от водопроводната мрежа на града, установили несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли. Несъответствията са за района на кв.“Проучване“, а в 2 от пробите там констатирали и наличие на сулфит редуциращи клостридии.

За децата в детските ясли, детските градини и училищата, РЗИ Перник вече е излязла с предписание да се използва единствено минерална вода за питейни нужди.

Иначе казано в Перник имат нужда от прясна вода и кой да им се притече на помощ, ако не хората, които отлично знаят какво означава да очакваш подкрепа в нужда, смятат кресненци. Помните ли големия пожар в Пирин и Националната кампания за подкрепа, която поде тогава кметът, Николай Георгиев. Помощи от всички краища на страната потекоха към Кресна и щетите за хората от бедствието бяха преодолени по-бързо от очакваното.

Сега е време Кресна да върне жеста и хората в малката община под Пирин да покажат на дело своята солидарност, благородство и признание, задето не ги забравиха, когато и те имаха нужда от подкрепа.

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *