Борислав Шабанов извади Богоявленския кръст в Гоце Делчев (видео)

Тринадесет смели мъже се хвърлиха днес в ледените води на река Градска в митрополитския град, за да пробват късмета си и да уловят Богоявленския кръст.

21-годишният Борислав Шабанов извади най-голям късмет и успя да грабне дървения кръст след кратко боричкане в ледените води.

Отбелязването на един от най-значимите празници на православните християни – Богоявление в Гоце Делчев започна с църковно богослужение в катедралния храм „Св.Св. Кирил и Методий“. Празничният ритуал по освещаване на Богоявленската вода бе воден лично от н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим. Присъстваха и кметът на общината, Владимир Москов заедно със заместника си Валери Сарандев.

По-късно, с литийно шествие, митрополит Серафим, владишкият клир и много граждани, пренесоха Богоявленския кръст на традиционното място на реката, където бе спуснат кръстът в специално изградения за целта вир. След това водните извори, знамената на офицерите от запаса и знамената на Гранично полицейско управление Гоце Делчев бяха осветени от Неврокопския митрополит Серафим.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *