Екскметът Камбитов загуби дело

Окръжен съд – Благоевград отхвърли като неоснователен искa на бившия кмет Атанас Камбитов  по търговско дело.

Предявеният иск е за заличаване на вписване по партидата на дружество, поради несъществуващо обстоятелство и при условията на евентуалност, в случай че съдът приеме предявения иск за неоснователен да се постанови решение, с което да прогласи нищожността на вписването.

Делото беше образувано на 18.04.2019 г. в Окръжен съд – Благоевград, като в  исковата си молба Атанас Камбитов, твърди, че за периода от 25.09.2017 г. до 03.10.2017 г. в Търговския регистър е било вписано несъществуващо обстоятелство, дължащо се на техническа грешка, а именно, че той е вписан като управител на придобитото от него през септември 2017 г. дружество.

Съобразявайки се с писмените доказателства по делото, както и с представената пред длъжностно лице в Агенция по вписванията към Търговския регистър декларация съгласие от ищеца, ведно с нотариално заверено представено съгласие с образец на подписа, именно той да бъде избран за Управител на ЕООД-то и да го управлява, окръжният съдия Николай Грънчаров отхвърли предявения иск като неоснователен.

Решението подлежи на обжалване пред Апелативен Съд – София.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *