Община Благоевград и шефът на Камерна опера не се разбраха

Директорът на Камерна опера Благоевград, световноизвестният музикант  Бойко Цветанов напусна. От Община Благоевград  обясниха, че сам е депозирал заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение.  Оказва се, обаче, че след проведен  разговор между заместник-кмета по ,,Култура и хуманитарни дейности“ инж. Д-р. Василиса Павлова и  Бойко Цветанов, и поставените от него условия и искания, които на този етап няма как да бъдат изпълнени, е взел крайното решение за напускане.

Също така при поредица от посещения на заместник-кмета инж.д-р. Павлова в Камерна опера през последните седмици, директорът не е бил на работното си място, както и съставът на Камерна опера. Бойко Цветанов е оправдал отсъствието си, заявявайки, че е болничен.

Болничен лист от директора на Камерна опера към днешна дата не бил представен.

Още преди месец Цветанов на пресконференция за новогодишната културна програма се оплака, че репетират на последния етаж на Камерна опера, с разбит паркет и спарен въздух. Обещаният от старото ръководство на общината ремонт  на сградата така и не се случва. Беше спечелен проект за 2 милиона лева, който трябваше да стартира от 1 ноември. Оглави преди около половин година операта в Благоевград, като имаше големи мечти и цели – следващата година през лятото да има оперен фестивал на открито в парк „Македония“, който да събере световноизвестни имена. Също така на 1 октомври тази година, когато се открива сезонът, да съберат цвета на оперното изкуство в Благоевград с най-изявените оперни гласове. А днес вече той е крайно разочарован.

Цветанов  е световноизвестен  тенор, солист на Цюрихската опера, ученик на Борис Христов.

„Ние сме сираците на Благоевград, много камерна опера, 1 директор, 1 диригент и 13 музиканти – артисти. Няма солисти. Трябва да си поставяме големи цели, а не да живуркаме“, категоричен бе тогава ученикът на Борис Христов.

Трудовият договор ще бъде прекратен по взаимно съгласие, считано от 15 януари 2020г. Кметът инж. Румен Томов е приел депозираната от него оставка.                                                                                                                                         „В интерес на изясняване на обстоятелствата, довели до това негово решение и изтеклите в медиите спекулативни твърдения ви информираме, че всякакви опити за спекулация по темата и манипулиране на общественото мнение, смятаме за безпочвени и безпредметни“, съобщават от общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *