8 специални отличия в Станчинарски игри

В Станчинарските игри се включиха над 1 500 души. Участниците в игрите на 1-ви януари в Петрич бяха наградени на тържествена церемония.

Осем бяха специални отличия, три от тях за най-малките участници – Даниел Илиев, Кристиян Запров и Ивайло Тунов. Най-възрастният участник, удостоен с грамота и плакет беше 80-годишният Петър Митов от кв. „Виздол“. Връчени бяха плакет и диплом на класираните на първите три места – група „Дълбошница“, група „Братя Соколови“ и група „Казармите“.

Кметът Димитър Бръчков пое ангажимент Община Петрич да продължи да подкрепя финансово организационната дейност на станчинарските групи, като пазители на традициите и открои приемствеността, която и тази година се отчита.

Депутатът Георги Динев сравни игрите в Петрич с тези в Банско и обобщи, че представянето на петричките групи и мащабността на самото мероприятия го правят изключително горд. Ръководителите на групи бяха поздравени и от председателя на Комисията по образование към Общински съвет Светла Данаилова. Заместник-кметът Илияна Попова каза, че станчинарските игри са добрата изходна точка за развитие на туризма в петричко и през следващите години ще се работи в тази посока.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *