Какво е да прекрачиш след дълги години прага на родната гимназия (видео)

Интересни спомени от ученическите си години разказа на среща в ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев Никола Григоров. Бившият възпитаник на училището разкри за невинни закачки със съученици, за авторитетните учители и респектиращата фигура на директора. Григоров – ценител и пазител на българската традиция, фолклор и история, сподели трепета след дълги години отново да прекрачи прага на родната гимназия.


Гостът посъветва младите хора да обичат родния си край, да знаят и пазят историята му и да се гордеят, че са българи. С особено вдъхновение той говори за българския фолклор като съкровищница на българщината.

С мил жест към учителите и учениците господин Григоров подари исторически книги на училищната библиотека. За спомен от тази топла и искрена среща той получи закачлив колаж.

Срещата е поредица от срещи, която випуск 1968 г. на гимназията инициира във връзка с предстоящото празнуване на 100 години от създаването на учебното заведение. Григоров, с умиление сподели спомени от неговите ученически години гимназията и отговори на въпроси на ученици между които и „Какво му е дала гимназията?“ и „Какво не му е дала гимназията за да постигне още в кариерата си?“

Телевизионното предаване на Никола Григоров “Сите българи заедно” е фолклорно, познавателно и забавно предаване – тип българска народна седянка. Целта му е да популяризира българския фолклор на Пиринския край, да сплотява българскато общество, да запази историите които трябва да бъдат запазени.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *