Зимен празник на Семково

Чудесно настроение, много емоции в прекрасен зимен ден. Зимният празник „Белица – Семково“ ще завладее сърцата на млади и стари. Ще се потопим в българските народни песни с Мария и Магдалена Филатови. Със своето откровение „Без любов не се живее“, с прекрасна мелодия на Македонския край и с танцова група „Накит“ – сестри Филатови.

Музикална програма и още куп забавления очакват жители и гости на община Белица в Зимен празник в курорта „Семково”. Прекрасният зимен празник ще бъде открит на 8-ми февруари 2020 г.

Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първия планински курорт в България – Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-далеч ще стои злото от теб.

Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.

Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом. Участниците ще се борят за призовите 3 места.

За пета поредна година зимен празник „Белица – Семково“ 2020 се организира и провежда под патронажа на кмета на Община Белица Радослав Ревански.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *