Крадците вилнели необезпокоявани 2 часа на Митница Югозападна (видео)

Кражба с  взлом в големи размери бе извършена на Митница Югозападна. Охранители проспаха обир за стотици хиляди левове.

От извършената проверка става ясно, че крадците на обира в Митница Югозападна най-вероятно са били 3-ма, съобщиха  официалноот Районна прокуратура Благоевград. Те вилнели около 2 часа. След като СОТ-ът реагирал 4 пъти, охраната върнала сигнал, че няма нарушение. Първият сигнал от СОТ-а е подаден в 23:35 часа, а чак на сутринта в 8 часа се установява кражбата, след като дошла другата смяна и видели, че в почти целия двор на Митница Югозападна били разхвърляни множество предмети, които наподобяват сребро.

Двамата охранители са разпитани и се проверява тяхната дейност дали е била адекватна, проведени са разпити и на свидетели.  В района има и видео камери.

При извършване на престъплението е използван ъглошлайф, с който са срязани 3 каси. При извършеното престъпление са отнети валута около 230 000 лева (около 10 000 долара, които са били менте, евро , марки, драгми и кувейтски долари), около 20 кг. метални украшения, но не всички от тях са от благородни метали, а дрънкулки от стомана, наподобяваща сребро.

След извършената кражба, крадците  пуснали вода от чешмите да тече, запушили са всички сифони и в продължение на 10 часа водата се изливала в сградата на Митницата.  Има сериозни материални щети, в резултат на наводнението. Всички етажи са  подгизнали от вода. Това затруднило и разследването.

Всички от Криминална полиция от вчера са на крак и всяко едно действие се извършва под надзора на наблюдаващия прокурор.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *