Повериха здравеопазването на Христо Ковачки в ОбС Благоевград

При четирима доктори в Общински съвет – Благоевград здравеопазването е поверено в ръцете на бизнесмена  Христо Ковачки.  Само че тези доктори не са в председателския съвет. Именно заради това за здравеопазването ще отговаря Ковачки. Все пак той ръководи съвета и е и най-опитен сред новоизбраните. Той пое председателството на съвета , по-закон, в началото на мандата, на първото заседание, като  най-мъдрият сред избраните за общински съветници.

Той беше и най-сигурният, докато се разберат представителите в новия ОбС кой да е пръв сред равни. А новите 41 трудно  се разбраха за парламентарен шеф. След  пет заседания и многократни номинации.

И така освен в здравеопазването на председателски съвет  под ръководството на Андон Тодоров се определиха ресорите на осемте зам. – председатели.  Калоян Ханджийски  ще отговаря за бюджет, финанси и европроекти,  Евгени Бибов – Устройство на територията, комунално- битово обслужване, екология и транспорт.  Развитие на селските райони, земеделие и горско стопанство и Децата, младжета, спорта, туризма и неправителствени организации е поверено на Мехмед Вакльов от ДПС.

Иван Ризов от ВМРО пък оглави  следприватизационен и следконцесионен контрол; Кирил Ваклинов – Опазване на обществения ред, сигурност, противодействие на корупцията и установяване конфликт на интереси. За икономика, инвестиционно насърчаване и планиране и социална и жилищна политика отговаря Гергана Бечванова- Янчева. Гергана Муртова пое  Образование, култура и вероизповедания, Жалби и контрол в  изпълнението на решенията на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателни поръчки.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *