Фетални монитори за акушеро -гинекологичните отделения на двете болници

Фетални монитори подари кметът на община Благоевград инж.Румен Томов за акушеро -гинекологичните отделения на двете болници„ПУЛС – Благоевград“ и МБАЛ-Благоевград за Деня на родилната помощ. Фетален монитор  е апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции.

Първото бебе за 2020 година Калоян Димитров е роден на 2 януари  в Многопрофилна болница за активно лечение „ПУЛС-Благоевград“.

Кметът инж. Румен Томов и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева лично поздравиха екипът, в чийто ръце е поел първия си дъх новороденият Калоян. На тържествената церемония присъстваха началникът на акушеро-гинекология д-р Любомир Малчев, колегите му д-р Зоя Попова и д-р Антоанета Баракова, и други.

Кметът инж. Румен Томов се срещна лично и с колективите на акушеро-гинекология и неонатология /отделение за адаптация на новородени/ в МБАЛ-Благоевград. Акушерката Ани Атанасова поздрави кметът и присъстващите на ритуала със стихотворение, посветено на най-святото – раждането на нов живот и поемането на първия дъх от новороденото. Извършен бе и ритуалът  поливане на акушерки от майки.

Акушер-гинекологът с над 40-годишен опит в родилна зала д-р Лидия Калоянова разчупи питка за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и медицински сестри, както и бъдещи акушерки, които се обучават в ЮЗУ“Неофит Рилски“-Благоевград.

Кметът пожела на акушер-гинеколозите от двете болници здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната  професия посветена на най-ценното –раждането на нов живот.

Днес в 16,00 часа, инж. Румен Томов ще посрещне в кабинета си родителите на първото бебе за 2020 година и на последното бебе за 2019 година. И двете бебе са момченца, и носят името Калоян.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *