Благоевградчанка спечели короната Мисис Баба 2020 (интервю)

Журналистът, радио и телевизионен водещ от Благоевград Силвия Домозетска спечели конкурса Мисис Баба 2020.

Церемонията била вчера, на Бабинден по стар стил. Изключително вълнуваща и не била дори подготвена за такава много стилна  и класна церемония. На нея се явили 40 много талантливи и красиви жени от цял свят, които се състезавали  в три категории- Мисис Баба България, Мисис Вселена Класик и Мисис Баба Вселена, в  която представител била миналогодишната победителка Стефи Стаменова. Жени от Индия, Малайзия, Сингапур, Украйна, Русия, Испания – една феерия и пищност на национални костюми, след това на таланта на тези дами, след това  тур с бални рокли – красота.

Благоевградчанката била в категория Мисис Баба България 2020. Първо имало селекция по фотографии, като са били над 200 кандидатки от цялата страна. Журито  селектирало 6 участнички от България- Пловдив, Ихтиман, София, Благоевград… Тя ги впечатлила с това, че била по-алтернативна, различна  и като че ли се различава от класическата красота- руси букли и т.н. Била себе си. На първия тур излязла с кубинки и дълга пола. Извън клишето за класическата красота. „Като че ли хората са се понаситили от тази захаросана, напудрена красота  и   искат да видят нещо различно, индивидуално.  Представяха ни с по няколко думи. Моят девиз е „Превръщай всички дефекти в ефекти“ и „Дадат ли ти лимон, направи си лимонада“. Ако си стоя отстрани на течението и животът си тече покрай мен, какъв опит бих натрупала, какво по-различно бих преживяла. Затова втурвайки се във водовъртежа, ме  държи енергията жива и на повърхността“, смята Силвия.

А как решила да участва? Интервюирала победителката в конкурса Мисис Баба  2019 Стефи Стаменова от Пловдив. Тя я вдъхновила за конкурса и  мотивирала да участва. Силвия е човек, който обича новостите, не  е от хората, които си седят тихо в ъгъла и решила да опита и това нещо. Конкурсът е да изведе на преден план значимостта на бабите. Това е титла, не толкова възраст. Да бъдеш работеща, действаща жена, в същото време да имаш внуци и да бъдеш активен човек, да се поддържаш, да изглеждаш добре, казва Домозетска.

Днешните баби за нея са момичета. Те не са в клишето. В нашия език баба като титла съвпада като баба за възрастна жена. И когато се каже баба, всички си представят възрастна жена. Оказва се, че една жена може да стане баба и на 40 години, когато е в една зряла възраст и не може да бъде квалифицирана към възрастните жени – да си седят вкъщи, да си отглеждат внуците, да се занимават с домакинство.

За нея това е възрастта, когато една жена е красива-  съвкупност от душевна красота, изградена индивидуалност, характер, утвърдена в професията.

Нейната внучка Никол е на 4 години. Енергично дете,  тича нагоре –надолу с нея и не трябва да се отпуска. Никол ходи на детска градина, но прекарват много време заедно. Ходят на театър, изложби, концерти и обичат да се забавляват. Изживява отново детството си и младежките си години с нея. Гледа обаче да не прескача границата и да не се вдетинява, но е много хубаво усещане. Казва й бабо, за нея това е най-нормалното нещо.

Основният ангажимент при спечелването на короната е участието догодина  на Мисис Баба Вселена, където ще  представя България.  Тогава ще предаде короната на следващата Мисис Баба. Със сигурност ще има ангажименти, свързани с публични събития. Но това не й тежи, защото във всяко амплоа се чувства прекрасно.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *