Кметът Томов дава картбланш на офроуд писта, но не е авантюрист

Кметът Румен Томов възстановява ралитата в Община Благоевград. Ще има и писта за офроуд на Зелен дол. Специалисти заедно с градоначалника са огледали терена и са  го одобрили.

За всичко останало обаче не е авантюрист. Харчим нашите пари и не съм склонен на авантюристични меропрития, каза на пресконференция кметът, като  визираше подлеза в квартал „Грамада“, където процедурата била сбъркана. Обявена е обществена поръчка за трета категория, а е първа.

Екскметът Атанас Камбитов написа във Фейсбук: „Сигурно ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Явно не знаят как, а има крайни срокове. Пример е подлезът при „Грамада“, който не се строи. Грамаждани няма да имат подлез, а Общината подлежи на санкции“ . За Томов обаче, ако се изпълни така, санкцията щяла да бъде 50 % от стойността, а може и повече. „Грешката е в старото ръководство, има корекции по всички договори за обществени поръчки“, разкри градоначалникът.

Относно социалните жилища кметът каза, че Наредбата вече е разгледана, влиза на сесия и до месец ще започнат да настаняват хора.

Внасят на сесия и ПУП за новия православен център на пазара. Имат амбицията до края на годината да започне строителството му.

За Томов това е нещо, което сплотява. Ще разкрият сметка за дарения, като и Българската църква ще помогне.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *